Materialen en formaten

Fine Art Prints 

Alle illustraties die je op deze website kunt bekijken zijn te verkrijgen als ‘Fine Art Print’ en worden pas afgedrukt nadat je hebt gereserveerd en een aanbetaling is ontvangen (betaalinstructies ontvang je zodra je reservering is ontvangen door Ten Wolde Illustraties). Omdat er geen standaard voorraad is, kan het dus even duren voor je de bestelling in huis hebt. Het streven is altijd om je binnen 10 dagen blij te maken met je bestelling.

Bij ieder kunstwerk wordt de buitenrand van het papier als maat aangegeven. De beeldverhouding van de illustratie bepaalt uiteindelijk of de afdruk het hele papier bestrijkt of dat er juist een witte rand overblijft. De witruimte kan dus variëren. Illustraties in de categorie ‘KidsArt’ kunnen daarnaast ook afgedrukt worden als enkelzijdig gelamineerde poster (en zijn in die variant ook goedkoper in de productie).

 

Papier, lijst en glas

Alle Fine Art Prints worden afgedrukt op 310 grams ’Photo Rag Bright White’ of ‘German Etching’ papier van Hahnemühle. Daarmee wordt museumkwaliteit gegarandeerd en blijft je prent zeker 80 jaar kleurvast (mits je ‘m niet in de volle zon hangt natuurlijk). Je ontvangt dus een kunstwerk voor de rest van je leven, mooi toch?

Omdat smaken nu eenmaal verschillen worden de prenten zonder lijst verkocht, met uitzondering van de gelimiteerde oplagen die (indien gewenst en tegen meerprijs) in een zwarte aluminium lijst van het gerenommeerde merk Barth ingelijst naar je toe komen. Bij deze optie wordt standaard glas geleverd. Maar om heel eerlijk te zijn, komt de fluweelzachte inktstructuur van een Fine Art Print nog beter tot zijn recht achter Clarity glas. Op de website www.Edwinlijsteneninlijsten.nl wordt het verschil tussen standaard glas en Clarityglas duidelijk uitgelegd. Als je bij je reservering aangeeft welk glas je wenst, ontvang je daarna een aangepaste prijsopgaaf en ga ik na jouw akkoord aan de slag.

De meeste werken kunnen in overleg ook worden uitgevoerd in plexiglas. Als je daar interesse in hebt, neem dan even contact op. Tanja vertelt je er graag meer over.

Gelimiteerde oplagen

Van illustraties of collagekunstwerken die alleen in een gelimiteerde oplage worden aangeboden, staat achter de titel welk exemplaar je kunt reserveren. Staat daar bijvoorbeeld 6/15 dan betekent dit dat je het 6e exemplaar uit een oplage van 15 exemplaren kunt bemachtigen. Op het kunstwerk zelf tref je die aanduiding ook handgeschreven aan. Gelimiteerde oplagen worden altijd handmatig gesigneerd door Tanja zelf. Als je bedenkt dat er hooguit 15 exemplaren van een illustratie over de hele wereld worden verkocht, dan heb je echt iets bijzonders in handen…

Originelen

En tot slot, als je de collectie goed doorzoekt, tref je hier en daar ook nog een origineel aan. Originele illustraties (als in: ‘daar is er maar 1 van’) zijn altijd analoog door Tanja gemaakt en worden niet gereproduceerd. Wel hebben ze soms gediend als figurant in een ‘beeld-in-beeld’- kunstwerk. Het soort materiaal waarop deze tekeningen gemaakt zijn kan variëren. Maar één ding is zeker, unieker dan dit wordt het niet.

Andere wensen? 

Heb je andere wensen ten aanzien van het formaat of het materiaal waarop de illustratie moet worden afgedrukt, of zijn er andere vragen waar je nog mee zit? Neem dan vooral even contact op om de mogelijkheden te bespreken. Ten Wolde Illustraties wil vooral kwaliteit en maatwerk leveren en denkt daarom graag met je mee.