Workshops & Exposities

Workshops

Zelf ook even vliegen?
Deze Vreemde Vogel houdt wel van een feestje. Huur Tanja ten Wolde in om een unieke workshop te verzorgen voor jong en oud. Bekijk de opties.

Events

Wat doet de Vreemde Vogel hier?
Tanja kun je ook zomaar in het wild tegenkomen. Ze exposeert met regelmaat en grijpt ook andere evenementen aan om haar werk te laten zien. Bekijk de agenda voor de leukste events.

Maart 2024 - Expositie bij Kunstkring Het Gelders Eiland (kerk van Aerdt)

Op zondag 3 maart opent de kerk in Aerdt haar deuren voor de duo expositie van Tanja ten Wolde (illustraties en gemengde technieken) en Kieta Nuij (beelden in brons). 2 dimensionele kunst aan de muur en 3 dimensionele kunst op de sokkels in de ruimte. Een perfecte combinatie in een mooie omgeving. Aerdt ligt naast Zevenaar en ligt in een prachting natuurgebied met veel klompenpaden dus bij mooi weer is er alle gelegenheid om voor of na het bekijken van onze kunst even een frisse neus te halen!

Datum: 3, 10, 17 en 24 maart (geopend tussen 14.00 en 17.00 uur)

Locatie: Kerk van Aerdt (Kerkstraat 26, Aerdt)

Toegang is gratis

Mei 2023 - Expositie ’Gestapelde Lagen’ in Galerie De Sleedoon

Van 5 tm 28 mei 2023 is er nieuw werk te zien van Ten Wolde Illustraties tijdens een duo expositie met beeldend kunstenaar Marjo Wiltingh in Galerie de Sleedoorn te Zetten. Dit is om meerdere redenen een hele bijzondere expositie (lees meer daarover hieronder). 

Datum: 5 tot en met 28 mei 2023 (ieder weekend van vrijdag tm zondag geopend tussen 14.00 en 17.00 uur)

Locatie: Galerie De Sleedoorn (Hendrik Piersonstraat 11b, Zetten)

Toegang is gratis

Moederdagactie: Iedere moeder die op 14 mei de expositie bezoekt ontvangt van Tanja (* zolang de voorraad) een uniek cadeautje.

In het weekend van 4 en 5 februari 2023 kun je de vreemde vogel spotten op kunstbeurs ArtEindhoven!

Deze kunstbeurs vindt plaats in het Klokgebouw in Eindhoven en ik mag nog een paar gratis toegangskaarten weggeven (als je daar interesse in hebt, stuur dan even een email naar: tanja@tenwoldeillustraties.nl Dan zorg ik dat je een link krijgt waarmee je je kaarten zelf kunt bestellen tegen 100% reductie.

Op beide dagen in de beurs toegankelijk van 11.00 tot 17.30 uur. De werken van Tanja ten Wolde hangen in stand 116.

Zien we je daar?

 

Datum: 4 en 5 februari 2023 van 11.00 tot 17.30 uur

Locatie:  Klokgebouw 50 in Eindhoven

Toegangskaarten zijn voor 9 euro per stuk te koop aan de kassa (maar als je me op tijd een email stuurt, krijg je van mij een link waarmee je zelf je gratis kaarten kunt bestellen).

Op 8 februari 2023 vliegen we uit naar Dieren om daar een nieuwe expositie in te richten op een bijzondere plek!

De werken van Tanja zijn van 8 februari tot 14 april 2023 te bewonderen en te koop in Verzorgingshuis Intermezzo in Dieren.

De expositie is dagelijks te bezoeken en voor iedereen vrij toegankelijk

Datum: 8 februrai tot 14 april 2023

Locatie: Harderwijkerweg 1 Dieren

Gratis toegankelijk / Rolstoel toegankelijk

Doorlopende Expositie bij culinair café Dames&Heren (Markt 31 Arnhem)

Vanaf eind oktober ’22 tot eind 2023 zal er doorlopend illustratiewerk van Tanja ten Wolde geexposeerd worden bij Culinair Café Dames & Heren in Arnhem (aan de Markt 31). Alle werken zijn te koop en worden regelmatig gewisseld.

Datum: t/m december 2023

Locatie: Culinair Cafe Dames&Heren (Markt 31, Arhmem)

Ten Wolde Ilustraties is in het weekend van 26 en 27 november ’22 te vinden in het centrum van Elst (Gld) Daar vindt de jaarlijkse ArtFairElst plaats waar meer dan 33 kunstenaars aan mee zullen doen. Schilderijen, glaskunst, tekeningen, brons, sieraden, keramiek of ruimtelijke kunst, het is er allemaal. Kom dus lekker laagdrempelig kunstkijken en scoor een betaalbaar kunstwerk voor jezelf of misschien wel als kado voor de decembermaand.

Datum: 26 en 27 november van 13.00 tot 17.00 uur (toegang gratis)

Locatie: De Grote Kerk (Grote Molenstraat 2 in Elst Gld)

10/11 september 2022 - Kunst- en Cultuurroute van het Kunstcollectief Gelderse Poort

Ten Wolde Illustraties doet mee aan de jaarlijkse Kunst- en Cultuurroute van het Kunstcollectief Gelderse Poort. Je kunt Tanja (en haar kunstwerken) vinden in het kerkje aan de Molenstraat 1 in Angeren (gemeente Lingewaard).

Datum: 10/11 september 2022, van 11.00 tot 17.00 uur (kunst kijken met live muziek optredens om 13.30 uur en 15.30 uur)

Workshop Customize je sneakers (minimaal 3 en maximaal 6 personen).

Van ontwerp tot uitvoering. In een 3 uur durende workshop ga je aan de slag met een paar maagdelijk witte sneakers in je eigen maat. Niet bang zijn, gewoon doen is het motto. Gewapend met een koffer vol Poscastiften komt illustrator Tanja ten Wolde naar een door jou geregelde locatie toe. Een tafel waaraan je met zijn allen kunt zitten is eigenlijk de enige randvoorwaarde. En vooraf stemmen we af of je zelf de schoenen inkoopt of dat je dit liever door mij laat doen. Hou er wel rekening mee dat de voorbereiding qua inkoop tijd kan kosten dus wacht niet te lang met het vastleggen van een afspraak. De kosten van deze workshop bedragen €75,- per persoon. Dat is inclusief het gebruik van tekenmaterialen maar exclusief de aanschaf van de schoenen.

Workshop Vreemde Vogels maken (minimaal 6 en maximaal 12 deelnemers)

Tijdens deze workshop (een aanrader voor jong en oud), komt illustrator Tanja ten Wolde je helpen om je eigen vreemde vogel te fabriceren. Dat kan door te schilderen, tekenen of te knutselen met allerlei soorten materiaal. De workshop wordt bij je thuis of op een door jou zelf geregelde locatie gegeven en het belangrijkste is dat er een grote tafel aanwezig is waar we aan kunnen werken, water en licht. De workshop duurt ongeveer 2 uur. De kosten bedragen € 25,00 per persoon (inclusief te gebruiken materiaal).

10 juli t/m 14 augustus 2022 - Expositie in de Gendtse kerk

Ten Wolde Illustraties kijkt terug op een super zomerexpositie (met de titel ’Wat je bedenkt kan bestaan’) in het Gendtse kerkje. Ondanks de warmte (of misschien wel dankzij de warmte want in een kerk is het heerlijk koel) hebben we in de zomerweken meer dan 100 bezoekers mogen ontvangen die van heinde en verre de weg wisten te vinden naar het Betuwse Gendt.

Een van die bezoekers was wel heel speciaal. De Afvalridder uit Hemmen (waar het verhaal van Tanja’s laatste prentenboek op is gebaseerd) kwam hoogst persoonlijk de kunstwerken bewonderen. Dat was natuurlijk een mooie gelegenheid om hem het eerste exemplaar van het boek uit te reiken...

 

Zondag 31 juli 2022 - Sonsbeekpark in Arnhem

Zondag 31 juli stond Ten Wolde Illustraties op de Zeldzaam Mooi Markt bij de witte Stadsvilla in het Sonsbeekpark in Arnhem te stralen. Onze vrolijke kraam was oprecht een vreemde vogel op de markt en trok veel bekijks omdat er lekker veel te snuffelen viel.

Datum: 31 juli 2022
Locatie: Sonsbeekpark in Arnhem

2/3 juli 2022 - Expositie in galerie De Hoge Eest

Op 2 en 3 juli 2022 vond in galerie De Hoge Eest te Bemmel de eerse soloexpositie plaats van illustrator Tanja ten Wolde. Wat een feest en succes was dat! Mocht je het nou gemist hebben, geen nood er komen snel weer nieuwe expo’s aan. Check regelmatig even de website, dan blijf je op de hoogte.

Datum: 2/3 juli 2022 (zaterdag 2 juli van 11.00 tot 16.00 uur en zondag 3 juli van 11.00 tot 17.00 uuur)
Locatie: De Plak 29, Bemmel
Vrije toegang

11/12 juni 2022 - Pop-up expositie van het Kunstcollectief Gelderse Poort

Deelname aan de Pop-up expositie van het Kunstcollectief Gelderse Poort bij MIET-AIR (Grensweg 6) in Beers (in het weekend van 11 en 12 juni 2022)

Datum: 11/12 juni 2022
Locatie: Grensweg 6, Beers

Er is niets gevonden binnen het geselecteerde filter.